Cloud Practitioner Practice Questions-2

Updated: Mar 7

Question: 1

What is the term used to describe giving an AWS user only access to the exact services he/she needs

to do the required job and nothing more?

Choose the Correct

A. The Least Privilege User Principal

B. The Principal of Least Privilege

C. The Only Access Principal.

D. None of the above

Answer: B

Question: 2

What you create and S3 bucket, what rules must be followed regarding the bucket name? (Select all

that apply) Choose the 2 Correct answers:

A. Bucket names must be unique across all of AWS.

B. Bucket names must be between 3-63 characters in length.

C. Bucket names must contain at least one uppercase letter

D. Bucket names can be formatted as IP addresses

Answer:AB

Explanation:

Although certain regions do allow for uppercase letters in the bucket name, uppercase letters are

NOT required. Also, a bucket name cannot be formatted as an IP address.

Question: 3

What are the main benefits of On-Demand EC2 instances? (Select all that apply)

Choose the 2 Correct answers:

A. They are the cheapest buying option.

B. They are the most flexible buying option.

C. They require 1-2 days for setup and configuration.

D. Create, start, stop, and terminate at any time.

Answer: BD

Explanation:

On-demand EC2 instances are widely used due to their flexibility. You can create, start, stop, and

terminate at any time (with no startup or termination fees). Although due to this flexibility, they are

the most expensive buying option.

Question: 4

What AWS service must you use if you want to configure an AWS billing alarm?

Choose the Correct

A. CloudWatch

B. CloudMonitor

C. Consolidated billing

D. CloudTrail

Answer: A

Explanation:

CloudWatch is the AWS service that allows you to collect metrics, and create alarms based on those

metrics. Billing metrics can be tracked in CloudWatch, therefore billing alarms can be created.

Question: 5

What are some common uses of AWS? (Select all that apply)

Choose the 4 Correct answers:

A. Networking

B. Analytics

C. Storage

D. Virtualization

Answer:ABCD

Explanation:

All of the answers are common uses of AWS. AWS has thousands of different uses. In this course we

discussed some of the major categories, including: Storage Compute Power Databases Networking

Analytics Developer Tools Virtualization Security

Question: 6

How much data can you store in S3?

Choose the Correct

A. Storage capacity is virtually unlimited.

B. You can store up to 1 petabyte of data.

C. Each account is given 50 gigabytes of storage capacity and no more can be used.

D. You can store up to 1 petabyte of data, then you are required to pay an additional fee.

Answer: A

Explanation:

Although there is theoretically a capacity limit, as an S3 user, there is no limited on the amount of

data you can store in S3.

Question: 7

You have just set up a brand new AWS account. You want to keep monthly billing under $100, but you

are worried about going over that limit. What can you set up in order to be notified when the

monthly bill approaches $100?

Choose the Correct

A. A CloudTrail billing alarm that triggers an SNS notification to your email address.

B. A SNS billing alarm that triggers a CloudWatch notification to your email address.

C. A CloudWatch billing alarm that triggers an SNS notification to your email address.

D. A CloudWatch billing alarm that triggers a CloudTrail notification to your email address.

Answer:C

Explanation:

In CloudWatch, you can set up a billing alarm that will trigger when your monthly bill hit the set

threshold. That alarm can then be set up to trigger an SNS topic that will send you a notification that

the alarm threshold as been met.

Question: 8

What best describes the purpose of having many Availability Zones in each AWS region?

Choose the Correct

A. Multiple Availability Zones allow for fault tolerance but not high availability.

B. Multiple Availability Zones allow for cheaper prices due to competition between them.

C. Multiple Availability Zones allow for duplicate and redundant compute, and data backups.

D. None of the above.

Answer: C

Explanation:

Availability Zones work together within a region to provide users with the ability to easily setup and

configure redundant architecture and backup solutions

Question: 9

What TWO services/features are required to have highly available and fault tolerant architecture in

AWS?

Choose the 2 Correct answers:

A. Elastic Load Balancer

B. CloudFront

C. ElastiCache

D. Auto Scaling

Answer:AD

Question: 10

Which S3 storage class has lowest object availability rating?

Choose the Correct

A. Standard

B. Reduced Redundancy

C. Infrequent Access

D. All of them have the same availability rating

Answer: C

Explanation:

Infrequent access has the lowest availability rating (99.90%). Standard and Reduced Redundancy

have an availability rating of 99.99%

©2019 by Raghavendra Kambhampati